miercuri, 11 mai 2016

Sos de măcriș cu chiftele de quinoa , cu puține grăsimi ( vegană , fără gluten , zahăr )





·       Fără gluten
·       Fără zahăr
·       Vegană
·       Fără lapte
·       Fără ouă
·       100% din ingrediente vegetale

Sos de măcriș :
Ingrediente ( 2 porții ) :
·       O pungă de măcriș ( 450 g )
·       3 dl de lapte vegetal
·       1 lingură de făină de tapioca
·       1 lingură de îndulcitor Szafi Fitt de 4 ori mai dulce decât zahărul ( aici )

Mod de preparare :

Punem pe foc măcrișul congelat , adăugăm 1,5 dl de lapte vegetal fierbinte , amestecăm din când în când , până când se fierbe .
Între timp amestecăm laptele rămas ( 1,5 dl ) cu făina și îndulcitorul și -l adăugăm la măcrișul fiert ( am folosit mixerul să fie mai cremos ) .

          Chiftele de quinoa

Ingrediente ( 5 bucăți ) :
·       50 g de quinoa ( aici )
·       160 g de apă
·       30 g de făină Szafi Fitt pentru copt ( aici )
·       Sare după gust

Mod de preparare :

Spălăm boabele de quinoa și le punem la fiert în 160 g de apă ( sub capac ) .
Fierbem 12 minute , îl luăm de pe foc și-l amestecăm cu făina . Punem capacul și lăsăm 10 minute să se odihnească .
Formăm 5 chiftele și putem să servim .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu