marți, 21 iunie 2016

Pogăcele paleo din cartofi dulci ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )




Ingrediente :

·       90 g de amestec de făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       20 g de făină de fibre de bambus ( aici )
·       3 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       6 g de sare ( aici )
·       3 ouă
·       1 albuș de ou
·       40 g de cremă de cocos ( aici )
·       25 g de untură de mangaliță
·       150 g de cartofi dulci ( fierți )

Mod de preparare :

Fierbem cartofii în apă sărată , îi punem în străcurătoare să se scurgă și îi sfărâmăm .
Amestecăm ingredientele uscate și lichide în boluri separate , apoi adăugăm cartofii și le frământăm împreună .
Lăsăm 5 minute la odihnă aluatul .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus și-l întindem într-o foaie de grosime de  8 mm .
 Tăiem în 40 de pătrățele de 3x3 cm și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt .
Le ungem cu gălbenuș de ouă și le presărăm cu chimen sau susan .

Coacere :

Se coc 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 20 de minute la 180 de grade .

Valoarea nutrițională pe bucată ( fără semințe ) :

Valoare energetică : 19 kcal
Proteine : 1,4 g
Lipide : 1,2 g
Carbohidrați : 0,8 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu