luni, 27 iunie 2016

Prăjitură paleo light cu cremă de brânză falsă ( fără gluten , fără lapte , fără zahăr , cu conținut redus de carbohidrați )




          Ingrediente aluat :

·       80 g de amestec de făină pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       20 g de făină de fibre de bambus ( aici )
·       30 g de făină pentru patiserii dulci ( aici )
·       60 g de eritrit ( aici )
·       15 g de eritrit cu vanilie ( aici )
·       1 g de sare
·       4 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       3 gălbenușuri de ouă
·       50 g de cremă de nucă de cocos ( aici )
·       250 g de apă călduță

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
După 10 minute de odihnă , frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină de bambus , apoi îl împărțim în 3 bucăți egale .
Întindem din fiecare bucată o foaie de mărime de 31*17 cm și o punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt .

Coacere :

Se coc foile 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .

Ingrediente cremă :

·       150 g de brânză din ouă ( aici )
·       1 pachet de praf de budincă cu gust de cremă de brânză ( aici )
·       50 g de eritrit
·       20 g de eritrit cu vanilie
·       Un praf de sare Himalaya roz
·       Coaja unei lămâi
·       Zeama unei jumătăți de lămâie
·       12 g de gelatină
·       50 g de apă
·       300 g de lapte de nucă de cocos

Mod de preparare :

Fierbem apa și topim gelatina în ea .
Preparăm budinca după instrucțiunile de pe ambalaj , apoi adăugăm gelatina topită .
Turmixăm budinca împreună cu celelalte ingrediente , până când obținem cremă .
Lăsăm crema în frigider până se întărește un pic .

Asamblare :

Umplem foile cu cremă , deasupra presărăm cu eritrit pudră  .
Lăsăm prăjitura în frigider peste noapte , apoi o tăiem în 16 bucăți .

Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 37 kcal
Proteine : 3,1 g
Lipide : 1,7 g
Carbohidrați : 2 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu