luni, 27 iunie 2016

Prăjitură Rigó Jancsi paleo ( cu conținut redus de carbohidrați , fără gluten , lapte , zahăr )



Prăjitură Rigó Jancsi fără gluten , dietetic , cu conținut redus de carbohidrați!



          Ingrediente blat :

·       50 g de amestec făină pentru patiserii dulci ( aici )
·       30 g de cacao pudră ( aici )
·       40 g de eritrit ( aici )
·       Un praf de sare Himalaya roz ( aici )
·       4 ouă de mărimea M

Ingrediente cremă :

·       50 g de făină pentru prăjituri ( aici )
·       50 g de cacao pudră ( aici )
·       3 gălbenușuri de ouă de mărimea M
·       300 g de lapte de cocos
·       15 g de gelatină
·       100 g de apă
·       3 albușuri de ouă de mărimea M
·       60 g de eritrit ( aici )
·       0,5 g de sare Himalaya roz ( aici )
·       50 g de ciocolată de menaj 75 %
·       25 g de cremă de nucă de cocos ( aici )

Preparare blat :

Amestecăm făina cu pudra de cacao .
Batem spumă din ouă , sare și îndulcitor , apoi îl amestecăm , cu grijă , cu făina .
Turnăm aluatul într-o formă de silicon de 20*20 cm .

Coacere :

Se coace 20 minute în cuptorul preîncălzit la 175 de grade .

Preparare cremă :

Batem spumă din albușuri , sare și îndulcitor .
Fierbem apa și topim gelatina în ea .
Fierbem pe foc mic amestecul de făină , gălbenușuri , pudra de cacao , laptele de cocos , până se face dens .
Adăugăm gelatina caldă , apoi adăugăm cu grijă și spuma .
Punem în frigider până se întărește .

Preparare topping de ciocolată :

Încălzim crema de cocos și topim în ea ciocolata .

Asamblare :

Tăiem în două blatul .
Așezăm o parte din blat pe o tavă , punem pe blat crema , apoi o acoperim cu cealaltă parte din blat .
Lăsăm în frigider 3 ore , apoi îl ungem cu toppingul de ciocolată .
Tăiem prăjitura în 16 felii .

Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 82,4 kcal
Proteine : 5,21g
Lipide : 5,35 g
Carbohidrați : 4 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu