luni, 18 iulie 2016
Melc cu nucă și scorțișoară dietetică ( paleo – vegan , fără făină de semințe )
Melcul nu conține ouă , lapte , deci poate fi consumată
de vegani , de cei care țin dietă paleo , cei care au intoleranță la anumite
ingrediente , diabetici , cei care vor să slăbească .
Datorită amestecului de făină pentru patiserii dulci ,
trebuie să adăugăm doar ingrediente lichide .
Acest amestec conține tot ce este necesar pentru un aluat
fără drojdie și fără praf de copt .
Fără gluten , lapte , ouă , zahăr , soia , făină de
semințe , drojdie ! Bogat în fibre , paleo , vegan !
Rețetă de aluat paleo ( vegan )
:
Ingrediente
( 8 bucăți ) :
Umplutură ( poat fi orice , la
mine ) :
·
30
g de nucă măcinată
·
10
g de scorțișoară măcinată
Mod de preparare :
Amestecăm igredientele și frământăm aluatul 1-2 minute .
Întindem aluatul între două foi cerate , să obținem o formă de dreptunghi .
Umplem foaia cu cremă de nucă și-l rulăm
. La sfârșit, ruloul obținut îl tăiem în 8 bucăți .
Se coc 20 - 25 de minute în cuptorul cu convecție preîncălzit la 180 de
grade .
Lăsăm să se răcească !
Valoarea nutrițională pe
bucată ( fără umplutură ) :
Valoare energetică : 84
kcal
Proteine : 1 g
Lipide : 6,8 g
Carbohidrați : 4,2 g
Rețetă de aluat paleo light (
bogat în fibre , cu conținut redus de grăsimi ) :
Ingrediente
( 8 bucăți ) :
·
50
g de apă fierbinte
·
80
g de zucchini fiert , cald ( poate fi înlocuit cu dovleac sau mere )
Mod de preparare :
Turmixăm crema de cocos , apa fierbinte și zucchini-ul , apoi adăugăm făina
și frământăm aluatul .
Întindem aluatul între două foi cerate , să obținem o formă de dreptunghi .
Îl umplem cu cremă de nucă și rulăm aluatul . La sfârșit, ruloul obținut îl
tăiem în 8 bucăți .
Se coc 20 - 25 de minute în cuptorul cu convecție preîncălzit la 180 de
grade .
Lăsăm să se răcească !
Valoarea nutrițională pe
bucată ( fără umplutură ) :
Valoare energetică :
45,7 kcal
Proteine : 1 g
Lipide : 2,3 g
Carbohidrați : 4,5 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu