luni, 18 iulie 2016

Melc cu nucă și scorțișoară dietetică ( paleo – vegan , fără făină de semințe )





Melcul nu conține ouă , lapte , deci poate fi consumată de vegani , de cei care țin dietă paleo , cei care au intoleranță la anumite ingrediente , diabetici , cei care vor să slăbească .
Datorită amestecului de făină pentru patiserii dulci , trebuie să adăugăm doar ingrediente lichide .
Acest amestec conține tot ce este necesar pentru un aluat fără drojdie și fără praf de copt .
Fără gluten , lapte , ouă , zahăr , soia , făină de semințe , drojdie ! Bogat în fibre , paleo , vegan !

Rețetă de aluat paleo ( vegan ) :

          Ingrediente ( 8 bucăți ) :
         
·       115 g făină pentru patiserii dulci ( aici )
·       130 g de lapte de nucă de cocos ( fierbinte ) sau 70 g de cocomas ( aici ) + 60 g de apă
·       25 g de ulei de nucă de cocos cald ( aici )

Umplutură ( poat fi orice , la mine ) :

·       30 g de nucă măcinată
·       10 g de scorțișoară măcinată
·       45 g de cremă de nucă de cocos ( aici )
·       1 linguriță de îndulcitor de  4 ori mai dulce ( aici )

Mod de preparare :

Amestecăm igredientele și frământăm aluatul 1-2 minute .
Întindem aluatul între două foi cerate , să obținem o formă de dreptunghi . Umplem foaia cu cremă de nucă și-l  rulăm . La sfârșit, ruloul obținut îl tăiem în 8 bucăți .

Se coc 20 - 25 de minute în cuptorul cu convecție preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească !

Valoarea nutrițională pe bucată ( fără umplutură ) :

Valoare energetică : 84 kcal
Proteine : 1 g
Lipide : 6,8 g
Carbohidrați : 4,2 g


Rețetă de aluat paleo light ( bogat în fibre , cu conținut redus de grăsimi ) :

          Ingrediente ( 8 bucăți ) :
         
·       115 g făină pentru patiserii dulci ( aici )
·       40 g de cocomas ( aici )  
·       50 g de apă fierbinte
·       80 g de zucchini fiert , cald ( poate fi înlocuit cu dovleac sau mere )

Mod de preparare :

Turmixăm crema de cocos , apa fierbinte și zucchini-ul , apoi adăugăm făina și frământăm aluatul .
Întindem aluatul între două foi cerate , să obținem o formă de dreptunghi . Îl umplem cu cremă de nucă și rulăm aluatul . La sfârșit, ruloul obținut îl tăiem în 8 bucăți .
Se coc 20 - 25 de minute în cuptorul cu convecție preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească !

Valoarea nutrițională pe bucată ( fără umplutură ) :

Valoare energetică : 45,7 kcal
Proteine : 1 g
Lipide : 2,3 g
Carbohidrați : 4,5 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu