vineri, 22 iulie 2016

Pizza Szafi Free vegană , fără gluten ( fără grăsimi , lapte , ouă , cu puține calorii , HCLF vegan )



Pizza cu aluatul subțire , fără gluten , lapte , ouă , ulei .



Conține carbohidrați cu absorbție lentă , recomand pentru micul dejun și de prânz pentru cei care vor să slăbească !

Valoarea IG a unei pizza : 39 ( fără sos și topping )

          Ingrediente ( o pizza de 20 cm ) :

·       65 g + 5 g de amestec făină pentru pizza ( aici )
·       8 g de zeamă de lămâie
·       50 g de apă călduță

Mod de preparare :

Amestecăm zeama de lămâie, apa și 65 g de făină , frământăm aluatul apoi îl lăsăm 10 minute să se odihnească .
Adăugăm încă aproximativ 5 g de făină și-l frământăm din nou , apoi pe o hârtie cerată suflată cu ulei , formăm un cerc cu diametrul de 20-22 cm .
Îl ungem cu sos de roșii și adăugăm toppingul preferat .
Se coace 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 12 minute la 180 de grade .

Dacă dorim să adăugăm și cașcaval , acesta trebuie adăugat în ultimele 5 minute .

Valoarea nutrițională :
O porție ( 70 g ) de făină*
Valoare energetică :
219 kcal
Lipide :
0,9 g
Carbohidrați :
42,7 g
Fibre :
9,3 g
Proteine :
5,3 g
Sare :
0,5 g
*suficient pentru o pizza întreagă



Rețeta 2 : Batoane de pizza

Întindem aluatul în formă de dreptunghi (pe o suprafață presărată cu făină , aluatul puțin mai gros decât la pizza ) , ungem cu sos de roșii (sos de roșii , amestec condimente barbecue ( aici ) , îndulcitor , apă ) , apoi o presărăm cu cașcaval vegetal , o feliem și-l coacem .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu