duminică, 11 septembrie 2016

Melc cu cacao Szafi Free , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( vegan , fără lapte , ouă , semințe , soia )


Este ușor de preparat , nu trebuie lăsat la dospit , oricine poate prepara acest melc cu cacao !



Acest melc este vegan , cu conținut redus de carbohidrați ,
cu puține calorii și grăsimi , fără gluten , lapte , ouă ,
zahăr adăugat , drojdie , soia , cartofi , porumb ,
orez , semințe !


          Ingrediente ( 17 bucăți ) :

·       305 g de apă călduță
·       45 g de zeamă de lămâie
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       2 linguri de eritrit ( aici )
·       270 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine de casă cu coaja crocantă ( aici )
·       Coajă de lămâie ( opțional )

Umplutură :

·       40 g de cacao pudră ( aici ) , amestecat cu eritrit


Mod de preparare :

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade .
Amestecăm apa cu zeama de lămâie , sare , eritrit și făină . Frământăm aluatul , apoi îl lăsăm 15 minute la odihnă .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină , apoi îl întindem într-o foaie dreptunghiulară , cu grosimea de 4 mm și-l ungem cu ulei de nucă de cocos ( 2 grame )( aici ) .
Presărăm cu amestecul de cacao cu eritrit și-l rulăm din latura mai 
lată .
Tăiem ruloul în bucăți de 2-3 cm , apoi le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt .
Se coc 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
După ce se răcesc , le presărăm cu eritrit pudră ( aici ) .

Valoarea nutrițională pe bucată ( aproximativ 40 g ) :

Valoare energetică : 55,8 kcal
Proteine : 1,65 g
Lipide : 0,58 g
Carbohidrați : 10,5 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu