joi, 8 septembrie 2016

Pogăcele paleo cu zucchini ( fără gluten , lapte , drojdie , cu conținut redus de carbohidrați )




          Ingrediente :

·       100 g de amestec făină Szafi Fitt pentru patiserii sărate (aici )
·       20 g făină de fibre bambus ( aici )
·       2 g de sare Himalaya ( aici )
·       2 gălbenușuri de ouă
·       150 g de zucchini răzuit
·       50 g de cremă de cocos ( aici )
·       ½ albuș de ouă ( pentru ungerea pogăcelelor )

Mod de preparare :

Curățăm zucchini-ul și-l răzuim pe răzătoare mică .
Adăugăm gălbenușurile , sarea și crema de cocos .
Într-un bol separat amestecăm făinile , apoi îl adăugăm la amestecul de zucchini și-l frământăm .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă , apoi , pe o suprafață presărată cu făină , îl întindem într-o foaie cu grosimea de 1,5 cm .
Tăiem , cu ajutorul unei forme de pogăcele de 3,5 cm , în 14 bucăți.
Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu albuș de ouă .

Coacere :

Se coc 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade .

Valoare nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 41,8 de calorii
Proteine : 1,7 g
Lipide : 2,4 g
Carbohidrați : 3,5 g


Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 206,5 de calorii
Proteine : 8,4 g
Lipide : 11,5 g
Carbohidrați : 17,2 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu