joi, 8 septembrie 2016

Sărățele cu cașcaval ( fără gluten , lapte , ouă , soia )


Vegan , fără gluten , lapte , ouă , soia , porumb ,
cartofi , orez , drojdie !



          Ingrediente :

·       150 g de amestec făină Szafi Free pentru găluște ( aici )
·       1 g de sare afumată ( opțional )
·       2 g de sare Himalaya ( aici )
·       1 g de chimen măcinat
·       6 g de drojdie de bere ( opțional )
·       40 g de cașcaval vegan ( răzuit )
·       25 g de cremă de cocos ( aici )
·       25 g de zeamă de lămâie
·       60 g de apă la temperatura camerei
·       30 g de cașcaval vegan ( răzuit, pentru presărarea sărățelelor )
·       10 g de cremă de cocos sau ulei de nucă de cocos ( aici )

Mod de preparare :

Amestecăm în boluri separate ingredientele uscate și cele lichide
( cașcavalul se amestecă cu făina ) , apoi le lucrăm împreună .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă , apoi îl întindem într-o foaie cu grosimea de 8 mm .
Îl tăiem în 14 bucăți de 10 x 2 cm .
Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ulei    și le presărăm cu cașcaval .

Coacere :

Se coc 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .

Valoare nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 54,6 de calorii
Proteine : 1,1 g
Lipide : 1,8 g
Carbohidrați : 8,5 g


Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 290 de calorii
Proteine : 5,9 g
Lipide : 8,9 g
Carbohidrați : 44,7 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu