duminică, 4 septembrie 2016

Pita cu puține grăsimi și calorii , fără gluten ( HCLF vegan , fără gluten , lapte , ouă , drojdie )




Poate fi consumat de cei care au : intoleranță la gluten , lapte , ouă , 
drojdie , soia , porumb , cartofi , orez , semințe , vegani !


          Ingrediente ( 3 bucăți ) :

·       120 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine ( aici )
·       2 g de sare Himalaya ( aici )
·       20 g de zeamă de lămâie
·       150 g de apă călduță

Mod de preparare :

Amestecăm zeama de lămâie cu apă și sare , apoi adăugăm amestecul de făină .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină , îl împărțim în 3 bucăți și le întindem într-un cerc cu diametrul de 12 cm .
( Înainte de coacere , putem să le ungem cu ulei de nucă de cocos )
Se coc 18 minute în cuptorul preîncălzit la 220 de grade .

După ce se răcește , pita va fi moale și gustoasă !
Le umplem după preferințe !




Observație :

Dacă vrem să obținem pita mai mare , împărțim aluatul în 2 bucăți și le întindem în cercuri de 15 cm .
În acest caz timpul de coacere crește la 25 de minute !



Valoare nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 128 de calorii
Proteine : 3 g
Lipide : 0,5 g
Carbohidrați : 24,3 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu