miercuri, 21 septembrie 2016

Năut indian – Chana masala vegană ( fără gluten , lapte , ouă , soia , carne )


Masala de năut indian cu tortilla ( prânz fără carne )



          Ingrediente ( 3 porții ) :

·       800 g de năut fiert
·       1 lingură de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       80 g de bază pentru sos indian de vis Szafi Fitt ( aici )
·       140 g de pastă de tomate
·       150 g de cremă de cocos ( aici )
·       3 dl de apă


Mod de preparare :

Punem la încins uleiul de nucă de cocos într-o tigaie .
Între timp amestecăm baza de sos indian cu crema de cocos , sosul de tomate și apa .
După ce s-a încins uleiul , turnăm în tigaie năutul fiert și sosul .

Se fierbem 15 minute amestecând din când în când .

Rețetă tortilla :

·       100 g de amestec făină Szafi Free pentru clătite ( aici )
·       250 g de apă
·       Un praf de sare

Amestecăm ingredientele , lăsăm aluatul 2-3 minute la odihnă , apoi le prăjim .

Le prăjim mai mult decât clătitele normale , ca să obținem tortilla mai crocantă .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu