vineri, 16 septembrie 2016

Paste de casă fără gluten și ouă ( vegan , cu carbohidrați cu absorbție lentă )




Poate fi consumat de cei care au : intoleranță la gluten ,
lapte , ouă , drojdie , soia , porumb , cartofi ,
orez , semințe , făină de semințe și vegani !

          Ingrediente ( 2 porții ) :

·       140 g de amestec făină Szafi Free pentru găluște ( aici )
·       1,5 g de sare Himalaya ( aici )
·       80 g apă


Mod de preparare :

Frământăm ingredientele , apoi lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Întindem și tăiem aluatul cu mașină de făcut paste .
Nu trebuie să adăugăm făină , deoarece nu se lipește .
Fierbem 1 minut în apă sărată .
Spălăm pastele cu apă rece .

Pastele pot fi lăsate la uscat .

Timplud de fierbere în cazul pastelor uscate crește la 7-9 minute , amestecând din când în când .

Valoarea nutrițională ( 150 g ) :

Valoare energetică : 229 kcal
Proteine : 5,8 g
Lipide : 1 g
Carbohidrați : 45,6 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu