vineri, 16 septembrie 2016

Prăjitură la metru cu roșcove , cu puține lipide ( HCLF vegan , fără gluten , lapte , ouă , cu puține grăsimi )




Poate fi consumat de cei care au : intoleranță la gluten ,
lapte , ouă , drojdie , soia , porumb , cartofi ,
orez , semințe , făină de semințe și vegani !

         
          Ingrediente blat alb :

·       125 g de amestec făină  Szafi Free pentru blat alb ( aici )
·       90 g de apă
·       20 g de zeamă de lămâie
·       35 g de eritrit pudră Szafi Fitt ( aici )


Ingrediente blat cu roșcove :

·       117,5 g de amestec făină  Szafi Free pentru blat alb
·       7,5 g de pudră de roșcove ( aici ) – poate fi înlocuit cu cacao pudră
·       90 g de apă
·       20 g de zeamă de lămâie
·       35 g de eritrit pudră Szafi Fitt

Ingrediente cremă :

·       1 pachet de praf de budincă de căpșuni
·       3 g de pectină ( aici )
·       300 g de lapte de cocos
·       1 linguriță de esență de rom ( 4 g ) ( aici )

Ingrediente glazură de ciocolată :

·       50 g de eritrit pudră
·       30 g de pudră de roșcove – poate fi înlocuit cu cacao pudră
·       40g de apă la temperature camerei


Mod de preparare glazură de ciocolată :

Amestecăm pudra de roșcove cu eritritul , apoi turnăm peste apa și le amestecăm .

Mod de preparare cremă :

Amestecăm praful de budincă și pectina și-l fierbem în laptele de cocos până se face o cremă densă . Lăsăm să se răcească .

Mod de preparare blat :

Ungem cu ulei de nucă de cocos o formă de chec ( 30 de cm lungime ) . Cu un carton acoperit cu folie de aluminiu împărțim forma în două .
Turnăm aluatul în formă ( într-o parte aluatul alb , în partea cealaltă aluatul cu roșcove ) .

Coacere :

Se coace 22 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade . Lăsăm să se răcească .

Asamblare :

Tăiem din blaturi câte 10 felii și le ungem cu cremă , astfel încât să punem alternativ culorile .
Ungem prăjitura cu crema rămasă , apoi cu glazura de ciocolată .
O punem în frigider până se întărește , apoi o feliem pe diagonală în 16 felii .

Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 67,7 kcal
Proteine : 1,3 g
Lipide : 0,7 g
Carbohidrați : 14,5 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu