luni, 12 septembrie 2016

Tort de lămâie necopt , vegan , paleo ( fără gluten , lapte , ouă , zahăr , cu conținut redus de carbohidrați )




Fără gluten , lapte , ouă , zahăr , soia ,
bogat în fibre , paleo , vegan


          Ingrediente și mod de preparare blat :

·       100 g de bază pentru cremă bounty ( aici )
·       10 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       0,5 g de sare Himalaya roz ( aici )
·       300 g de lapte de cocos
·       6 g de pectină ( sau gelatină ) ( aici )

Amestecăm ingredientele uscate , apoi turnăm peste laptele de cocos .
Amestecăm crema , pe foc mic , până se îndensește , apoi lăsăm să se răcorească .
Tapetăm cu folie o formă de tort de 20 de cm și turnăm aluatul în ea .
Punem în frigider până se întărește .
Între timp preparăm crema de lămâie .

Ingrediente și mod de preparare cremă de lămâie :

·       1 pachet de praf de budincă de vanilie ( aici )
·       15 g de îndulcitor de patru ori mai dulce
·       10 g de eritrit cu vanilie
·       1 g de sare Himalaya ( aici )
·       50 g de zeamă de lămâie
·       Coaja unei lămâi
·       18 g de pectină ( sau gelatină )
·       400 g de lapte de cocos
·       100 g de apă ( doar pentru topirea gelatinei , dacă folosim pectină adăugăm lapte de cocos în loc de apă )

Amestecăm ingredientele uscate , apoi adăugăm laptele și zeama de lămâie . Amestecăm crema , pe foc mic , până se îndensește , apoi lăsăm să se răcorească .

Asamblare :

Turnăm crema peste blat , apoi punem în frigider până ce se întărește .
Vă recomand să lăsați tortul să seta peste noapte .
Înainte de servire ornăm tortul cu felii de lămâie .

Valoarea nutrițională pe 100 g cu pectină :

Valoare energetică : 50 kcal
Proteine : 1,3 g
Lipide : 3,3 g
Carbohidrați : 5,7 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu