joi, 29 septembrie 2016

Tort și blat vegan Szafi Fitt & Szafi Free ( fără gluten , lapte , ouă , cu conținut redus de carbohidrați , cu puține grăsimi )





Prăjitură vegană cu cremă de vanilie și jeleu de prune
( cu amestec făină pentru prăjituri și
amestec făină pentru blat alb )
         
          Ingrediente aluat și mod de preparare :

·       180 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici )
·       70 g de amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici )
·       50 g de eritrit pudră Szafi Fitt ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       30 g de oțet de mere sau zeamă de lămâie
·       180 g de apă călduță

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Turnăm aluatul într-o formă de tort din silicon cu diametrul de 22 cm .

Coacere :

Se coace 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și o lăsăm să se răcească .

Ingrediente cremă de vanilie și mod de preparare :

·       400 g de lapte de cocos
·       35 g de praf de budincă Szafi cu vanilie ( aici )
·       5 g de îndulcitor Szafi de patru ori mai dulce ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       2 g de agar-agar ( aici )

Amestecăm ingredientele uscate , adăugăm laptele , apoi se fierbe pe foc mediu .
Lăsăm să se răcească .

Ingrediente jeleu de prune și mod de preparare :

·       4 prune mai mari
·       4 g de îndulcitor Szafi de patru ori mai dulce ( aici )
·       Un vârf de cuțit de scorțișoară Szafi ( aici )
·       3 g de agar-agar ( aici )
·       250 g de apă


Curățăm prunele de coajă și sâmburi ( 113 g ) .
Amesecăm ingredientele uscate .
Turmixăm toate ingredientele până obținem cremă , apoi se fierbe pe foc mediu .
Lăsăm să se răcească .

Ornament :

·       3 prune ( 84 g fără sâmburi )

Asamblare :

Tăiem în două blatul . Punem jumătate de blat în formă de tort tapetată cu folie alimentară .
Turnăm peste blat crema de vanilie și așezăm peste cealaltă jumătate din blat .
Punem tortul pentru 20 de minute în frigider , apoi turnăm peste jeleul de prune și-l punem înapoi în frigider .
Tăiem tortul în 12 felii și le ornăm cu câte 2 felii de prune .

Valoarea nutrițională pe felie :



Valoare energetică : 78,9 kcal
Proteine : 1,7 g
Lipide : 0,7 g
Carbohidrați : 15,3 g


Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 76,1 kcal
Proteine : 1,6 g
Lipide : 0,68 g
Carbohidrați : 14,7 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu