luni, 31 octombrie 2016

Nudli cu zucchini și mac , paleo ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )





          Ingrediente :

·       50 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carohidraților
( aici )
·       25 g de amestec făină Szafi Fitt pentru copt ( aici )
·       2 g de sare Himalaya ( aici )
·       2 ouă
·       150 g de zucchini ( răzuit )
·       5 g de amestec făină Szafi Fitt de fibre de bambus ( aici )
·       20 g de mac măcinat
·       Eritrit pudră după gust ( aici )

Mod de preparare :

Curățăm zucchini-ul , îl răzuim pe răzătoare mică și-l amestecăm cu ouă .
Amestecăm făinile cu sarea și adăugăm zucchini-ul , frământăm aluatul și-l lăsăm 5 minute la odihnă .
Îl frământăm pe o suprafață presărată cu făină de bambus și-l împărțim în 3 părți egale .
Din fiecare bucată preparăm un baton de 47 de cm și tăiem fiecare baton în 36 de bucăți .
Formăm din bucățele nudli .

Fierbere :

Fierbem 1,5 l de apă cu un praf de sare și punem nudli în ea .
Așteptăm să se ridice la suprafață , apoi lăsăm să se fiarbă încă
1 minut . Le spălăm cu apă rece .
Le presărăm cu mac și eritrit pudră .

Valoare nutrițională pe porție ( 202 g fără eritrit pudră ) :

Valoare energetică : 167,4 de calorii
Proteine : 11,2 g
Lipide : 8,9 g
Carbohidrați : 11,3 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu