joi, 20 octombrie 2016
Prăjitură Fanta vegană , cu conținut redus de carbohidrați și grăsimi ( fără gluten , lapte , ouă , soia )
Ingrediente
blat și mod de preparare :
·
150
g de amestec făină Szafi Free pentru blat și brioșe cu carob
( aici )
( aici )
·
40
g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici
)
·
80
g de eritrit pudră Szafi Fitt ( aici
)
·
1
g de sare Himalaya ( aici
)
·
1
g de bicarbonat de sodiu ( aici
)
·
20
g de zeamă de lămâie
·
280
g de apă
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate ,
apoi vor fi lucrate împreună .
Turnăm aluatul într-o tavă de silicon de 20x20 cm .
Coacere :
Se coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Ingrediente cremă de „ brânză ” și mod de
preparare :
·
150 g de amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici
)
·
16 g de tărâță de psyllium husk
·
1 linguriță de agar-agar ( aici
) -> poate fi înlocuit cu un vârf de cuțit de făină de konjac ( aici
)
·
5 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici
)
·
1
g de sare Himalaya ( aici
)
·
80 g de cremă de cocos ( aici
)
·
54 g de zeamă de lămâie
·
8 g de coajă de lămâie
·
Un vârf de cuțit de vanilie măcinată
·
200 g de apă
Amestecăm sarea cu îndulcitor și
agar-agar .
Fierbem apa și turnăm peste
amestecul de agar-agar . După ce se topește pudra de agar-agar , adăugăm crema
de cocos și zeama de lămâie .
Amestecăm făina cu tărâța de psyllium
husk , vanilie , coaja de lămâie , turnăm peste lichidul obținut și le
amestecăm .
Ingrediente jeleu de portocale și mod de preparare :
·
116 g de zeamă de portocale
·
3 dl de apă minerală carbogozoasă
·
15 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici
)
·
35 g de praf de budincă Szafi Fitt cu vanilie ( aici
)
·
2 g de agar-agar ( aici
)
Amestecăm praful de
budincă cu agar-agar , îndulcitor , apoi turnăm peste zeama de portocale
amestecată cu apă .
Îl încălzim pe foc mic ,
având grijă să nu se fiarbă .
Lăsăm să se răcească .
Asamblare :
Așezăm blatul pe tavă ,
punem peste crema de „brânză” , apoi turnăm peste cremă jeleul de portocale .
Punem în frigider până
se întărește .
Tăiem prăjitura în 16
felii .
Valoare nutrițională pe felie ( aproximativ 87 g ) :
Valoare energetică : 68 de calorii
Proteine : 1,6 g
Lipide : 1,7 g
Carbohidrați : 14 g
Valoare nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică : 75 de calorii
Proteine : 1,7 g
Lipide : 1,8 g
Carbohidrați : 15,5 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu