joi, 20 octombrie 2016

Prăjitură Fanta vegană , cu conținut redus de carbohidrați și grăsimi ( fără gluten , lapte , ouă , soia )





          Ingrediente blat și mod de preparare :

·       150 g de amestec făină Szafi Free pentru blat și brioșe cu carob
( aici )
·       40 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       80 g de eritrit pudră Szafi Fitt ( aici )
·       1 g de sare Himalaya ( aici )
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       20 g de zeamă de lămâie
·       280 g de apă

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Turnăm aluatul într-o tavă de silicon de 20x20 cm .

Coacere :

Se coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Ingrediente cremă de „ brânză ” și mod de preparare :

·       150 g de amestec făină Szafi Fitt  pentru prăjituri ( aici )
·       16 g de tărâță de psyllium husk
·       1 linguriță de agar-agar ( aici ) -> poate fi înlocuit cu un vârf de cuțit de făină de konjac ( aici )
·       5 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       1 g de sare Himalaya ( aici )
·       80 g de cremă de cocos ( aici )
·       54 g de zeamă de lămâie
·       8 g de coajă de lămâie
·       Un vârf de cuțit de vanilie măcinată
·       200 g de apă

Amestecăm sarea cu îndulcitor și agar-agar .
Fierbem apa și turnăm peste amestecul de agar-agar . După ce se topește pudra de agar-agar , adăugăm crema de cocos și zeama de lămâie .
Amestecăm făina cu tărâța de psyllium husk , vanilie , coaja de lămâie , turnăm peste lichidul obținut și le amestecăm .

Ingrediente jeleu de portocale și mod de preparare :

·       116 g de zeamă de portocale
·       3 dl de apă minerală carbogozoasă
·       15 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       35 g de praf de budincă Szafi Fitt cu vanilie ( aici )
·       2 g de agar-agar ( aici )

Amestecăm praful de budincă cu agar-agar , îndulcitor , apoi turnăm peste zeama de portocale amestecată cu apă .
Îl încălzim pe foc mic , având grijă să nu se fiarbă .
Lăsăm să se răcească .

Asamblare :

Așezăm blatul pe tavă , punem peste crema de „brânză” , apoi turnăm peste cremă jeleul de portocale .
Punem în frigider până se întărește .
Tăiem prăjitura în 16 felii .

Valoare nutrițională pe felie ( aproximativ 87 g ) :

Valoare energetică : 68 de calorii
Proteine : 1,6 g
Lipide : 1,7 g
Carbohidrați : 14 g


Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 75 de calorii
Proteine : 1,7 g
Lipide : 1,8 g
Carbohidrați : 15,5 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu