luni, 28 noiembrie 2016

Curcan umplut , cu sos de portocale






Curcan umplut :

Spălăm curcanul și-l presărăm cu condimente fără gluten pentru curcan ( aici ) și în exterior și în interior .
Umplăm curcanul cu mere tăiate în patru , cu portocale decojite , scorțișoară nemăcinată , prune uscate și-l așezăm pe o tavă , îl ungem cu ulei de nucă de cocos ( aici ) , turnăm în tavă 2 dl de apă și-l coacem timp de 2 ore .
La jumătatea timpului de coacere , ungem curcanul cu miere cu ghimbir .


Sos de portocale :

Curățăm 4 portocale și le turmixăm cu rozmarin și 2 dl de suc de portocale 100% . Între timp topim un pic de unt cu ulei de nucă de cocos . După ce se topește , învârtim în ea cuișoare înțepate în usturoi ( 2 minute ) ( astfel gustul va fi perfect , nu va avea gust tare de usturoi și nici de cuișoare ) . La sfârșit amestecăm untul cu sosul de portocale și turnăm peste 1 lingură de amidon topită în ½ dl de vin
alb .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu