vineri, 25 noiembrie 2016

Tort paleo cu struguri și zucchini ( fără gluten , lapte , ouă , cu conținut redus de carbohidrați )





          Ingrediente și mod de preparare cremă :

·       Un zucchini ( curățat 141 g )
·       100 g de struguri albi , fără sâmburi
·       20 g de îndulcitor Szafi Fitt de patru ori mai dulce ( aici )
·       2 g de sare Himalaya ( aici )
·       350 g de lapte de cocos
·       35 g de zeamă de lămâie
·       16 g de gelatină
·       150 g de apă
·       0,5 g de amestec condimente Szafi pentru biscuiți ( aici )

Fierbem apa și topim gelatina în ea .
Turmixăm ingredientele până ce obținem cremă , apoi adăugăm gelatina și le turmixăm încontinuu .
Lăsăm să se răcească .


Ingrediente și mod de preparare aluat :

·       100 g de amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici )
·       15 g de făină de semințe de chia ( aici )
·       20 g de mac măcinat
·       20 g de eritrit ( aici )
·       1 g de sare Himalaya ( aici )
·       8 g de coajă de lămâie
·       40 g de cremă de cocos ( aici )
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       140 g de apă

Încălzim , dar nu fierbem , crema de cocos , uleiul de nucă de cocos și apa .
Amestecăm ingredientele uscate și turnăm peste lichidul cald .
Turnăm aluatul într-o formă de tort de silicon cu diametrul de 22 cm .


Coacere :

Se coace 35 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade . 
Lăsăm să se răcească .


Asamblare :

Tapetăm cu folie o formă de tort .
Așezăm în ea blatul , apoi turnăm peste crema .
O punem în frigider până ce se întărește .
Tăiem tortul în 12 felii și o ornăm cu fructe .


          Greutatea tortului : 1018 g

Valoare nutrițională pe o felie :

Valoare energetică : 74,6 de calorii
Proteine : 2,9 g
Lipide : 4 g
Carbohidrați : 5,8 g


Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 87,9 de calorii
Proteine : 3,4 g
Lipide : 4,8 g
Carbohidrați : 6,8 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu