miercuri, 30 noiembrie 2016

Friptură de pulpă de rață , cu varză călită , piure de păstârnac și sos de portocale





          Friptură de pulpă de rață :

Presărăm carnea cu condimente fără gluten ( aici ) , le așezăm într-o tavă , turnăm în tavă 1 dl de apă , punem peste ceapă feliată .
Se coc 40 de minute la 200 de grade , sub folie , apoi încă 15 minute fără folie .


Varză călită :

Tăiem în fâșii subțiri o varză mov , și le învârtim puțin în ulei de nucă de cocos încins . Presărăm varza cu sare ( aici ) și turnăm peste 1 dl de apă .
O condimentăm cu ½ linguriță de chimen , și o călim sub capac .
La sfârșit adăugăm ½ lingură de îndulcitor Szafi Fitt de patru ori mai dulce ( aici ) și ½ lingură de oțet .


Piure de păstârnac :

Curățăm păstârnacul , o feliem și o fierbem în apă sărată , până ce se înmoaie .
O turmixăm cu unt și lapte de caju cald .


Sos de portocale :


Curățăm 4 portocale și le turmixăm cu rozmarin și 2 dl de suc de portocale 100% . Între timp topim un pic de unt cu ulei de nucă de cocos . După ce se topește , învârtim în ea cuișoare înțepate în usturoi ( 2 minute )  ( astfel gustul va fi perfect , nu va avea gust tare de usturoi și nici de cuișoare ) . La sfârșit amestecăm untul cu sosul de portocale și turnăm peste 1 lingură de amidon topită în ½ dl de vin alb .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu