marți, 29 noiembrie 2016

Turtă dulce vegană ( fără gluten , lapte , ouă , soia , zahăr adăugat )





          Ingrediente ( 18 bucăți ) :

·       120 g de amestec făină Szafi Free pentru brioșe cu carob
( aici )
·       40 g de amestec făină Szafi Free pentru chec cu fructe ( aici )
·       70 g de eritrit pudră Szafi Fitt ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       2 g de amestec condimente pentru biscuiți ( aici )
·       0,5 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       10 g de coajă de portocale
·       60 g de zeamă de portocale
·       40 g de cremă de cocos , cocomas ( aici )
·       10 g de sirop de Agave ( cine nu e vegan , îl poate înlocui cu miere )( aici )
·       +8 g de amestec făină Szafi Free pentru chec cu fructe , pentru frământare aluat


Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă , la temperature camerei .

Îl frământăm pe o suprafață presărată cu făină de bambus .

Întindem aluatul într-o foaie cu grosimea de 4 mm și-l tăiem cu forme pentru turtă dulce .

Mi-au ieșit 18 bucăți .

Coacere :

Se coc 10 minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade .

Lăsăm să se răcească .

Turta dulce va rămâne moale .


Valoare nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 39 de calorii
Proteine : 0,8 g
Lipide : 0,7 g
Carbohidrați : 7 g


Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 236 de calorii
Proteine : 4,5 g
Lipide : 3,9 g
Carbohidrați : 42,8 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu