joi, 22 decembrie 2016

Melc cu scorțișoară paleo , vegan , cu dovleac ( fără gluten , lapte , ouă , cu conținut redus de carbohidrați )





          Ingerediente aluat :
·       100 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       20 g de făină de semințe de chia ( aici )
·       3 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       15 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       2 g de sare himalaya ( aici )
·       2 g de scorțișoară măcinată
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       150 g de apă la temperatura camerei
·       20 g de zeamă de lămâie
·       250 g de dovleac prăjit , răcit
·       + 3 g de amestec făină de fibre de bambus pentru frământare și întindere aluat ( aici )

Ingrediente umplutură :

·       4 g de scorțișoară măcinată
·       Poate fi presărată și cu nucă ( după gust )
·       15 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       15 g de cremă de cocos ( aici )

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide ( aici adăugăm și dovleacul prăjit ) se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Întindem aluatul , pe o suprafață presărată cu făină de fibre de
bambus , într-o foaie de 22x30 cm .
Ungem aluatul cu crema de cocos , îl presărăm cu amestec de scorțișoară și îndulcitor și-l rulăm .

Tăiem rulada în 12 felii și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt .


Coacere :

Se coc 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 20 de minute la 180 de grade .
Îi lăsăm să se răcească .


Valoare nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 35,3 de calorii
Proteine : 0,9 g
Lipide : 2,14 g
Carbohidrați : 3,2 g

Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 109 de calorii
Proteine : 2,5 g
Lipide : 6,4 g
Carbohidrați : 9,4 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu