joi, 22 decembrie 2016

Baghetă Szafi Fitt cu chia ( paleo , fără gluten , lapte , drojdie , cu conținut redus de carbohidrați )





          Ingrediente :

·       75 g de amestec făină Szafi Fitt pentru patiserii sărate ( aici )
·       20 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       10 g de amestec făină de fibre de bambus ( aici )
·       6 g de făină de semințe de chia ( aici )
·       2 g de sare himalaya ( aici )
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       2 ouă de mărimea M
·       3 albușuri de ouă
·       20 g de zeamă de lămâie
·       50 g de apă la temperatura camerei
·       + 3 g de amestec făină de fibre de bambus pentru frământare și întindere aluat ( aici )

Mod de preparare :

Amestecăm ouăle cu apa ( păstrăm o lingură din amestec pentru ungerea baghetei ) .
Amestecăm făinile , sarea , bicarbonatul de sodiu , adăugăm amestecul de ouă și frământăm aluatul .

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Frământăm aluatul , pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus ( aluatul va fi puțin moale, dar nu folosim mai multă făină ) , îl împărțim în 4 bucăți și formăm baghete din ele .

Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt , le crestăm și le ungem cu amestecul de ouă .

Coacere :

Se coc 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 20 de minute la 180 de grade .
Îi lăsăm să se răcească .


Valoare nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 123 de calorii
Proteine : 9,7 g
Lipide : 4,4 g
Carbohidrați : 9 g

Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 172,2 de calorii
Proteine : 13,7 g
Lipide : 6,2 g
Carbohidrați : 12,8 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu