joi, 22 decembrie 2016
Baghetă Szafi Fitt cu chia ( paleo , fără gluten , lapte , drojdie , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente
:
·
75
g de amestec făină Szafi Fitt pentru patiserii sărate ( aici
)
·
2
ouă de mărimea M
·
3
albușuri de ouă
·
20
g de zeamă de lămâie
·
50
g de apă la temperatura camerei
Mod de preparare :
Amestecăm ouăle cu apa ( păstrăm o lingură din amestec pentru ungerea
baghetei ) .
Amestecăm făinile , sarea , bicarbonatul de sodiu , adăugăm amestecul de
ouă și frământăm aluatul .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Frământăm aluatul , pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus
( aluatul va fi puțin moale, dar nu folosim mai multă făină ) , îl împărțim în
4 bucăți și formăm baghete din ele .
Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt , le crestăm și le
ungem cu amestecul de ouă .
Coacere :
Se coc 20 de
minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 20 de minute la 180
de grade .
Îi lăsăm să
se răcească .
Valoare nutrițională
pe bucată :
Valoare energetică :
123 de calorii
Proteine : 9,7 g
Lipide : 4,4 g
Carbohidrați : 9 g
Valoare nutrițională
pe 100 g :
Valoare energetică : 172,2
de calorii
Proteine : 13,7 g
Lipide : 6,2 g
Carbohidrați : 12,8 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu