miercuri, 21 decembrie 2016
Cornuri Szafi Free vegani , cu nucă ( fără gluten , lapte , ouă , soia )
Ingrediente
aluat :
·
150
g de amestec făină Szafi Free express pentru aluaturi nedospite ( aici
)
·
50
g de nucă măcinată
·
60
g eritrit ( aici
)
·
20
g de eritrit cu vanilie
·
1
g sare himalaya ( aici
)
·
10
g de coajă de lămâie
·
20
g de zeamă de lămâie
·
140
g de apă la temperatura camerei
·
+
5 g de amestec făină Szafi Free express pentru frământare și întindere aluat
Presărare cornuri :
·
20
g de eritrit pudră ( aici
)
·
5
g de făină de fibre de bambus ( aici
)
Mod de preparare :
Prăjim în tigaie uscată nuca și-l lăsăm să se răcească .
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate
împreună .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Pe o
suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 28 de bucăți .
Din fiecare
bucată formăm un baton de 9 cm și le îndoim în forme de cornuri .
Le așezăm pe
o tavă tapetată cu hârtie de copt .
Coacere :
Se coc 22 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade .
Când le scoatem din cuptor , cornurile vor fi
puțin moi , dar se întăresc repede .
Lăsăm să se răcească puțin și le presărăm cu
amestecul de făină și eritrit pudră .
Valoarea nutrițională
pe bucată :
Valoare energetică :
30,1 kcal
Proteine : 0,8 g
Lipide : 1,2 g
Carbohidrați : 3,7 g
Valoarea nutrițională
( pe 100 g ) :
Valoare energetică : 218,8
kcal
Proteine : 5,8 g
Lipide : 8,9 g
Carbohidrați : 28,2 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu