miercuri, 21 decembrie 2016
Cozonac unguresc , baigli , Szafi Free vegan , cu mac/nucă ( fără gluten , lapte , ouă , soia , drojdie , zahăr adăugat )
Ingrediente
aluat ( apoximativ 450 g de cozonac ) :
·
125
g de amestec făină Szafi Free express pentru aluaturi nedospite ( aici
)
·
20
g de eritrit pudră ( aici
)
·
0,5
g sare himalaya ( aici
)
·
10
g de oțet de mere sau zeamă de lămâie
·
140
g de apă la temperatura camerei
Ingrediente umplutură :
Pentru cozonac cu nucă :
·
80
g de nucă măcinată
·
40
g eritrit ( aici
)
·
10
g de coajă de lămâie
·
Un
vârf de cuțit de vanilie măcinată ( aici
)
·
5
g de tărâță de psyllium husk ( aici
)
·
20
g de gem de caise fără zahăr ( aici
)
·
25
g de stafide sau un alt fruct uscat
Pentru cozonac cu mac :
·
80
g de nucă măcinată
·
40
g eritrit ( aici
)
·
10
g de coajă de lămâie
·
5
g de tărâță de psyllium husk ( aici
)
·
30
g de gem de caise fără zahăr ( aici
)
·
20
g de zeamă de portocale
·
25
g de stafide sau un alt fruct uscat
Ungere :
·
10
g de zeamă de portocale
Mod de preparare :
Amestecăm ingredientele lichide , adăugăm sare , îndulcitor , apoi
amestecul de făină . Frământăm aluatul aproximativ 2-3 minute ( nu adăugăm
făină în plus !! ) .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Între timp preparăm umplutura : prima dată amestecăm ingredientele uscate ,
apoi adăugăm și cele lichide .
Întindem aluatul într-o foaie de 20x25 de cm .
Punem umplutura pe aluat , astfel încât să lăsăm liber câte 1,5 cm la
marginile foii .
Rulăm cozonacul , îl așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie cerată , unsă cu
ulei .
Înainte de coacere ungem cozonacul cu zeamă de portocale .
Coacere :
Se coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade , îl ungem
din nou , apoi se coace încă 22 de minute la 200 de grade .
După ce-l scoatem din cuptor , ungem cozonacul ulei să fie mai strălucitor .
Înainte să-l feliăm , lăsăm să se răcească .
Se păstrează la temperatura camerei în folie alimentară .
Valoarea nutrițională
pe 100 g cu mac :
Valoare energetică :
249,4 kcal
Proteine : 7 g
Lipide : 7,9 g
Carbohidrați : 30 g
Valoarea nutrițională
pe 100 g cu nucă :
Valoare energetică : 270
kcal
Proteine : 6 g
Lipide : 13 g
Carbohidrați : 27,6 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu