marți, 20 decembrie 2016

Tort paleo cu nucă și gutui ( fără gluten , lapte , zahăr adăugat , cu conținut redus de carbohidrați )



 


            Ingrediente blat :

·       80 g nucă măcinată
·       30 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       20 g de îndulcitor Szafi Fitt de patru ori mai dulce ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       8 g de coajă de lămâie
·       6 albușuri de ouă
  


Ingrediente cremă :

·       300 g de lapte de cocos
·       50 g amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici )
·       6 gălbenușuri de ouă
·       10 g de îndulcitor Szafi Fitt de patru ori mai dulce ( aici )
·       Interiorul unui baton de vanilie ( aici )
·       1 g de amestec condiment pentru biscuiți ( aici )
·       200 g de gutui ( curățat )
·       16 g de gelatin
·       100 g de apă


Pentru presărarea tortului :

·       20 g de eritrit ( aici )
·       10 g de nucă măcinată



Mai întâi preparăm crema :

Fierbem apa și topim gelatina în ea .

Turmixăm celelalte ingrediente până obținem cremă .
Amestecăm crema cu gelatina și o fierbem pe foc mic .

Lăsăm să se răcească până se întărește puțin .


Mod de preparare blat :

Amestecăm făina cu nucă , bicarbonat de sodium și coaja de lămâie .

Batem spumă tare din albușuri , sare și îndulcitor , apoi o amestecăm ușor cu amestecul de făină .

Turnăm aluatul într-o formă pentru tort din silicon , cu diametrul de 20 cm .


Coacere :

Se coace 35 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade . 
Lăsăm să se răcească , apoi tăiem blatul în două .




Pentru presărarea tortului :

Prăjim nuca în tigaie uscată .
Turnăm îndulcitorul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și-l topim în cuptor la 180 de grade , până se face auriu . ( aproximativ 10 minute , dar trebuie să avem grijă să nu se ardă )

Îl amestecăm cu nuca și-l răcim .
Înainte de presărare , sfărâmăm compoziția .


Asamblare :

Așezăm prima bucată de blat într-o formă de tort tapeptată cu folie alimentară , apoi turnăm peste jumătate din cremă .
Așezăm peste a doua bucată , turnăm peste crema rămasă .

Presărăm tortul cu sfărâmuri de nucă și zahăr .


Înainte de servire o feliem în 14 bucăți .


Valoare nutrițională pe o felie :

Valoare energetică : 97,8 de calorii
Proteine : 4,9 g
Lipide : 6,3 g
Carbohidrați : 4,8 g


Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 125 de calorii
Proteine : 6,3 g
Lipide : 8 g
Carbohidrați : 6,1 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu