marți, 20 decembrie 2016
Tort paleo cu nucă și gutui ( fără gluten , lapte , zahăr adăugat , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente blat :
·
80 g nucă măcinată
·
8 g de coajă de lămâie
·
6 albușuri de ouă
Ingrediente cremă :
·
300 g de lapte de cocos
·
6 gălbenușuri de ouă
·
200 g
de gutui ( curățat )
·
16 g
de gelatin
·
100 g
de apă
Pentru presărarea tortului :
·
10 g
de nucă măcinată
Mai întâi
preparăm crema :
Fierbem apa și topim gelatina în ea .
Turmixăm celelalte ingrediente până obținem
cremă .
Amestecăm crema cu gelatina și o fierbem pe
foc mic .
Lăsăm să se răcească până se întărește puțin
.
Mod de preparare
blat :
Amestecăm
făina cu nucă , bicarbonat de sodium și coaja de lămâie .
Batem spumă
tare din albușuri , sare și îndulcitor , apoi o amestecăm ușor cu amestecul de
făină .
Turnăm
aluatul într-o formă pentru tort din silicon , cu diametrul de 20 cm .
Coacere :
Se coace 35
minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se
răcească , apoi tăiem blatul în două .
Pentru presărarea tortului :
Prăjim nuca
în tigaie uscată .
Turnăm
îndulcitorul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și-l topim în cuptor la 180
de grade , până se face auriu . ( aproximativ 10 minute , dar trebuie să avem
grijă să nu se ardă )
Îl amestecăm
cu nuca și-l răcim .
Înainte de
presărare , sfărâmăm compoziția .
Asamblare
:
Așezăm prima bucată de blat într-o formă de tort tapeptată cu folie
alimentară , apoi turnăm
peste jumătate din cremă .
Așezăm peste
a doua bucată , turnăm peste crema rămasă .
Presărăm
tortul cu sfărâmuri de nucă și zahăr .
Înainte de
servire o feliem în 14 bucăți .
Valoare nutrițională
pe o felie :
Valoare energetică :
97,8 de calorii
Proteine : 4,9 g
Lipide : 6,3 g
Carbohidrați : 4,8 g
Valoare nutrițională
pe 100 g :
Valoare energetică :
125 de calorii
Proteine : 6,3 g
Lipide : 8 g
Carbohidrați : 6,1 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu