marți, 20 decembrie 2016

Sărățele paleo cu topinambur ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )





          Ingrediente :

·       80 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       30 g de amestec făină Szafi Fitt pentru copt ( aici )
·       15 g de pudră de albuș de ouă
·       3 g de sare himalaya ( aici )
·       2 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       2 g de pudră de ceapă
·       3 ouă de mărimea M
·       1 albuș de ouă
·       150 g de topinambur fiert
·       10 g de amestec de semințe pentru presărare
·       + 5 g de amestec făină de bambus pentru frământare și întindere aluat ( aici )
·       + 13 g de albuș de ouă pentru ungere


Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Pe o suprafață presărată cu făină , frământăm aluatul și-l întindem într-o foaie cu grosimea de 7 mm .

Îl tăiem în 30 de bucăți de 6,5 x 2 cm .

Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu albuș de ouă și le presărăm cu semințe .

Coacere :

Se coc 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .



Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 17,8 kcal
Proteine : 1,6 g
Lipide : 0,6 g
Carbohidrați : 1,6 g

Valoarea nutrițională ( pe 100 g ) :

Valoare energetică : 151,7 kcal
Proteine : 13,3 g
Lipide : 4,6 g
Carbohidrați : 13,4 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu