luni, 19 decembrie 2016

Cozonac împletit Szafi Free ( fără gluten , lapte , ouă , soia , drojdie , cu puține grăsimi )




          Ingrediente :

·       250 g de amestec făină Szafi Free express pentru aluaturi nedospite ( aici )
·       55 g de eritrit pudră ( aici )
·       1 g de sare Himalaya ( aici )
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       Un vârf de cuțit de vanilie măcinată
·       Coaja unei lămâi
·       30 g de oțet de mere sau zeamă de lămâie
·       260 g de apă la temperatura camerei
·       Putem adăuga după gust fructe uscate , ex. stafide
·       Ungere : 10 g de zeamă de portocale + 5 g de eritrit pudră


Mod de preparare :

Preîncălzim cuptorul .

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .

Împărțim aluatul în 4 bucăți și formăm din ele batoane cu lungimea de 23 de cm , astfel încât la mijloc să aibe o grosime mai mare decât la vârfuri .

Le împletim .

Înainte de coacere ungem cozonacul cu amestecul de eritrit pudră și zeamă de portocale .


Se coace 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade , îl ungem din nou , apoi se coace încă 15 minute la 200 de grade .

Lăsăm să se răcească .




Valoarea nutrițională :
100 g de cozonac împletit *
Valoare energetică :
169 kcal
Lipide :
0,6 g
Carbohidrați :
32,3 g
Fibre :
7,3 g
Proteine :
5 g
Sare :
0,2 g

* după rețeta de mai sus ( cu zeamă de lămâie , eritrit pudră , fără stafide )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu