luni, 19 decembrie 2016
Cozonac împletit Szafi Free ( fără gluten , lapte , ouă , soia , drojdie , cu puține grăsimi )
Ingrediente
:
·
250
g de amestec făină Szafi Free express pentru aluaturi nedospite ( aici
)
·
55
g de eritrit pudră ( aici
)
·
1
g de sare Himalaya ( aici
)
·
1
g de bicarbonat de sodiu ( aici
)
·
Un
vârf de cuțit de vanilie măcinată
·
Coaja
unei lămâi
·
30
g de oțet de mere sau zeamă de lămâie
·
260
g de apă la temperatura camerei
·
Putem
adăuga după gust fructe uscate , ex. stafide
·
Ungere
: 10 g de zeamă de portocale + 5 g de eritrit pudră
Mod de preparare :
Preîncălzim cuptorul .
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate
, apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm
aluatul 5 minute la odihnă .
Împărțim
aluatul în 4 bucăți și formăm din ele batoane cu lungimea de 23 de cm , astfel
încât la mijloc să aibe o grosime mai mare decât la vârfuri .
Le
împletim .
Înainte
de coacere ungem cozonacul cu amestecul de eritrit pudră și zeamă de portocale
.
Se coace 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade , îl ungem din
nou , apoi se coace încă 15 minute la 200 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Valoarea nutrițională :
|
100 g de cozonac împletit *
|
Valoare energetică :
|
169 kcal
|
Lipide :
|
0,6 g
|
Carbohidrați :
|
32,3 g
|
Fibre :
|
7,3 g
|
Proteine :
|
5 g
|
Sare :
|
0,2 g
|
* după rețeta de mai sus ( cu zeamă de lămâie , eritrit pudră , fără
stafide )
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu