vineri, 30 decembrie 2016

Purceluși paleo cu crenvuști , pentru revelion ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )





          Ingrediente aluat :

·       80 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       10 g de făină de semințe de chia ( aici )
·       3 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       1 g de ceapă pudră
·       3 g sare himalaya ( aici )
·       3 ouă
·       30 g de cocomas ( aici )
·       10 g de oțet de mere
·       130 g de apă călduță
·       + 4 g de făină de fibre de bambus pentru frământare și întindere aluat ( aici )

Umplutură :

·       12 crenvuști

Ungere :

·       12 g de albuș de ouă
Coada purcelului :

·       2 g de semințe de dovleac fără coajă

Ochii purcelului :

·       24 de boabe de piper


Mod de preparare :

Amestecăm făinile , sarea , bicarbonatul de sodiu .

Într-un bol separat amestecăm crema de cocos cu apă , adăugăm ouăle și oțetul .

Turnăm lichidul peste amestecul de făină și le lucrăm împreună .

Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .

Întindem aluatul într-o foaie gu grosimea de 0,5 cm și-l tăiem în 12 bucăți de 7,5 x 6 cm .

Tăiem pătrățele de 2 x 2 cm și le tăiem în diagonală pentru urechi ( să aibă grosimea de 3 – 4 mm ) .

Așezăm pe mijlocul aluatului crenvuștiul și-l închidem , astfel încât să rămână aproximativ 0,5 cm în afara aluatului .

Facem găuri în crenvuști , pentru nasul purcelului , cu ajutorul unui pai .
Punem piper în locul ochilor .

Ungem cu un pic de apă locul urechilor și lipim de ea bucățelele tăiate pentru urechi .

Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu albuș de ouă . Punem semințele de dovleac  în locul cozilor .

Coacere :

Se coc 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 79,4 kcal
Proteine : 3,9 g
Lipide : 6,4 g
Carbohidrați : 1,1 g

Valoarea nutrițională ( pe 100 g ) :

Valoare energetică : 178 kcal
Proteine : 8,6 g
Lipide : 14,4 g
Carbohidrați : 2,4 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu