miercuri, 11 ianuarie 2017

Pâine Szafi Free ( fără gluten , lapte , drojdie , soia , ouă , făină de semințe )





Se prepară din amestec de făină Szafi Free pentru pâine de casă cu coaja crocantă ( aici ) și amestec făină Szafi Free pentru pâine 

albă , pufoasă ( aici ) în proporție egală .



 Ingrediente ( 500 g de pâine ) :

·       135 g de amestec de făină Szafi Free pentru pâine de casă ( aici )
·       135 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine
albă , pufoasă ( aici )
·       3 g de sare himalaya ( aici )
·       40 g de zeamă de lămâie
·       300 g de apă călduță



Mod de preparare :

Amestecăm în apă zeama de lămâie și sarea , apoi adăugăm amestecul de făină și frământăm aluatul .


Am pus în aluat 4-5 roșii uscate , tăiate în 3-4 bucăți , și măsline , 6-7 bucăți , tăiate în două .

Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă , apoi îl frământăm pe o suprafață presărată cu făină ( aprox. 5 g de făină ) .

Ungem pâinea cu 1 g de ulei de nucă de cocos .

Se coace 65 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
Aluatul nu trebuie așezat în formă de pâine , este de ajuns să-l așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt .

Pâinea  poate fi feliată doar după ce se răcește .

Observație :

Putem forma 8 chifle sau cornuri , care se coc în 40 de minute .

Pâinea poate fi congelată după coacere .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu