marți, 10 ianuarie 2017

Prăjitură paleo alb-negru cu nucă de cocos ( fără gluten , lapte , soia , zahăr adăugat )





          Ingrediente blat :

·       8 ouă de mărimea M
·       Un praf de sare himalaya ( aici )
·       Îndulcitor Szafi de patru ori mai dulce , după gust ( aici )
·       60 g de făină de nucă de cocos
·       40 g de pudră de cacao degresată Szafi Fitt ( aici )
·       140 ml de ulei de nucă de cocos topit ( aici )
·       1 linguriță de scorțișoară măcinată
·       1 linguriță de bicarbonat de sodiu Szafi Fitt ( aici )
·       Un pic de zeamă de lămâie


Mod de preparare :

Amestecăm ouăle cu îndulcitor , sare , ingredientele uscate , apoi adăugăm bicarbonatul de sodiu amestecată cu zeama de lămâie .

Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt de
20 x 30 cm .

Se coace 25 de minute .

Ingrediente cremă :

·       250 g  de nucă de cocos rasă ( aici )
·       2 dl de cocomas ( aici )
·       10 linguri de ulei de nucă de cocos topit ( aici )
·       Îndulcitor Szafi de patru ori mai dulce , după gust ( aici )
·       Coaja unei jumătățide lămâie

Mod de preparare :

Măcinăm nuca de cocos rasă în măcinător de cafea .
O amestecăm cu celelalte ingrediente și le turmixăm până se face cremă .

Asamblare :


Tăiem blatul în două și-l umplăm cu cremă .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu