joi, 5 ianuarie 2017

Sărățele în formă de trifoi ( vegan , fără gluten , lapte , ouă )





          Ingrediente :

·       150 g de amestec făină Szafi Free expres ( aici )
·       3 g de sare Himalaya ( aici )
·       1 g de ceapă pudră
·       10 g de oțet de mere ( 5% )
·       8 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       170 g de apă
·       +3 g de amestec făină Szafi Free expres pentru frământare și întindere aluat


Mod de preparare :

Amestecăm făina cu sare și pudră de ceapă .
Amestecăm apa cu oțet și ulei , apoi turnăm peste amestecul de făină și le lucrăm împreună .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .

Pe o suprafață presărată cu făină , frământăm aluatul și-l întindem într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm .
Tăiem din ea 64 de bucăți de inimioare , de 3,5 cm .
Formăm din ele 16 trifoi .

Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt , le decorăm cu semințe de dovleac fără coajă și le suflăm cu ulei .

Coacere :

Se coc 28 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Valoarea nutrițională pe felie :


Valoare energetică : 41,4 kcal
Proteine : 1,2 g
Lipide : 1,2 g                                  
Carbohidrați : 6 g

Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 252 kcal
Proteine : 7,3 g
Lipide : 7,3 g
Carbohidrați : 36,7 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu