joi, 12 ianuarie 2017

Sărățele vegane cu puține grăsimi ( fără gluten , lapte , ouă , soia )




          Ingrediente :

·       200 g de amestec făină Szafi Free pentru găluște ( aici )
·       35 g de drojdie de bere
·       2 g de sare afumată
·       3 g de sare himalaya ( aici )
·       25 g de oțet de vin alb
·       130 g de apă la temperatura camerei
·       +2 g de amestec făină Szafi Free pentru găluște pentru frământare


Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l împărțim în 39 de bucăți cât o jumătate de nucă .


Coacere :

Încălzim aparatul pentru făcut de waffe și punem câte 2 bucăți de 
aluat .

Apăsăm aparatul 20 de secunde , apoi lăsăm aproximativ 1,5 minute să se coace ( să avem grijă să nu se ardă ) .
Se întăresc după ce se răcesc .
Au aluatul subțire și sunt crocante !
Aluatul poate fi condimentat cu piper , chimen etc .

Valoarea nutrițională pe bucată :


Valoare energetică : 20 kcal
Proteine : 0,9 g
Lipide : 0,2 g                                  
Carbohidrați : 3,5 g

Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 312 kcal
Proteine : 13,6 g
Lipide : 2 g
Carbohidrați : 54 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu