joi, 9 februarie 2017

Bagel Szafi Fitt fără gluten ( fără soia , drojdie , se poate prepara și fără lapte )





          Ingrediente :

·       250 g de amestec făină Szafi Fitt pentru patiserii dulci ( aici )
·       5 g de semințe de chia ( aici )
·       2 g de sare himalaya ( aici )
·       1 lingură de zeamă de lămâie
·       100 g de apă
·       1 ouă de mărimea M
·       1 gălbenuș de ouă
·       10 g de unt topit ( sau unt de nucă de cocos )

Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele , apoi lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Între timp fierbem apă și preîncălzim cuptorul .

Din aceste ingrediente putem prepara 3 bagele mai mari sau 5 bagele mai mici .

Am format din aluat trei găluște și am făcut o gaură în mijlocul lor .
Le punem în apă și le fierbem câte 0,5 minute pe fiecare parte .
Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt , le presărăm cu semințe după gust ( chia , susan , mac etc. ) .

Se coc 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .

Bagelul e puțin dulce , dar este foarte gustoasă și pentru sendwichuri !

Poate fi consumată și a doua zi !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu