miercuri, 8 februarie 2017
Papanași paleo ( fără gluten , lapte , zahăr adăugat )
Ingrediente
:
·
120
g de brânză paleo ( rețeta aici
)
·
30
g de tărâță de cassava ( aici
)
·
30
g de amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici
)
·
10
g de făină de fibre de bambus ( aici
)
·
15
g de eritrit cu vanilie
·
1
g de bicarbonat de sodiu ( aici
)
·
Un
praf de sare himalaya ( aici
)
·
7
g de coajă de lămâie
·
20
g de de zeamă de lămâie
·
3
ouă de mărimea M
Pentru prăjit :
·
Ulei
nucă de cocos ( aici
)
Mod de preparare :
Turmixăm ouăle , brânza paleo , zeama de lămâie , până obținem cremă .
Amestecăm făinile , coaja de lămâie , îndulcitorul și sarea , apoi îl
lucrăm împreună cu crema .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Încingem uleiul de nucă de cocos .
Cu o lingură unsă cu ulei , luăm puțin din aluat și-l punem în ulei .
Am prăjit odată 8-9 papanași , câte 2 minute pe ambele părți .
Le scoatem pe un șervețel de bucătărie , lăsăm puțin să se răcească și le
presărăm cu eritrit pudră ( aici
) . Le putem servi și cu gem fără zahăr .
Din ingredientele acestea , mi-au ieșit 18 papanași .
Am folosit 17 g de ulei de nucă de cocos pentru prăjire .
Valoarea nutrițională
pe bucată :
Valoare energetică : 32,8
kcal
Proteine : 2,5 g
Lipide : 1,8
g
Carbohidrați : 2 g
Valoarea nutrițională
pe 100 g :
Valoare energetică : 171
kcal
Proteine : 12,9 g
Lipide : 9,4 g
Carbohidrați : 10,2 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu