miercuri, 8 februarie 2017

Papanași paleo ( fără gluten , lapte , zahăr adăugat )





          Ingrediente :

·       120 g de brânză paleo ( rețeta aici )
·       30 g de tărâță de cassava ( aici )
·       30 g de amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici )
·       10 g de făină de fibre de bambus ( aici )
·       15 g de eritrit cu vanilie
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       Un praf de sare himalaya ( aici )
·       7 g de coajă de lămâie
·       20 g de de zeamă de lămâie
·       3 ouă de mărimea M

Pentru prăjit :

·       Ulei nucă de cocos ( aici )


Mod de preparare :

Turmixăm ouăle , brânza paleo , zeama de lămâie , până obținem cremă .

Amestecăm făinile , coaja de lămâie , îndulcitorul și sarea , apoi îl lucrăm împreună cu crema .

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Încingem uleiul de nucă de cocos .

Cu o lingură unsă cu ulei , luăm puțin din aluat și-l punem în ulei .

Am prăjit odată 8-9 papanași , câte 2 minute pe ambele părți .

Le scoatem pe un șervețel de bucătărie , lăsăm puțin să se răcească și le presărăm cu eritrit pudră ( aici ) . Le putem servi și cu gem fără zahăr .

Din ingredientele acestea , mi-au ieșit 18 papanași .

Am folosit 17 g de ulei de nucă de cocos pentru prăjire .

Valoarea nutrițională pe bucată :


Valoare energetică : 32,8 kcal
Proteine : 2,5 g
Lipide : 1,8 g                                  
Carbohidrați : 2 g

Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 171 kcal
Proteine : 12,9 g
Lipide : 9,4 g
Carbohidrați : 10,2 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu