luni, 6 februarie 2017

Chiflă hamburger vegană , cu puține grăsimi , și cu conținut redus de carbohidrați ( fără gluten , lapte , ouă , soia , drojdie )





          Ingrediente aluat :

·       100 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine albă ( aici )
·       30 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       2 g de sare Himalaya ( aici )
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       20 g de oțet de mere , sau zeamă de lămâie , sau 15 g de oțet de vin alb
·       210 g de apă la temperatura camerei
·       + 2 g de de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților pentru frământare aluat

Ungere :

·       4 g de pastă de tomate
·       10 g de apă

Presărare :

·       1 g de semințe de susan ( aici )


Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .

Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l împărțim în 3 bucăți egale .
Formăm din ele chifle cu diametrul de 10 cm .

Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt , le ungem cu pasta de tomate diluată cu apă și le presărăm cu susan .

Coacere :

Se coc 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 220 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Valoarea nutrițională pe bucată :


Valoare energetică : 111,8 kcal
Proteine : 2,8 g
Lipide : 0,6 g                                  
Carbohidrați : 20,8 g

Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 115,2 kcal
Proteine : 2,9 g
Lipide : 0,7 g
Carbohidrați : 21,4 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu