vineri, 3 februarie 2017

Prăjitură Marlenka Szafi Free , fără gluten






          Ingrediente aluat :

·       10 ouă de mărimea M
·       120 g de nucă măcinată
·       100 g de amestec făină Szafi Free expres ( aici )
·       40 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       3 linguri de miere
·       1 linguriță de 3in1
·       1 lingură de unt topit sau ulei de nucă de cocos ( aici )
·       Un praf de scorțișoară
·       Un praf de sare himalaya ( aici )


Ingerdiente cremă :

·       6 dl de lapte ( ex. de cocos , de migdale )
·       2 pachete de praf de budincă Szafi Fitt cu vanilie ( aici )
·       1 lingură vârfuită de nucă măcinată
·       2 linguri de miere
·       1 linguriță de 3in1
·       150 g de unt nucă de cocos
·       3 linguri de îndulcitor de patru ori mai dulce


Mod de preparare :

Separăm ouăle , batem spumă tare din albușuri și puțină sare .
Adăugăm la gălbenușuri celelalte ingrediente și le amestecăm până aluatul se face omogen .
Adăgăm puțină spumă la aluat și le amestecăm energic , apoi adăugăm restul de spumă și le amestecăm cu grijă .

Turnăm aluatul într-o tavă medie ( 25 x 32 cm ) , tapetată cu hârtie de copt siliconată .

Se coace 5 - 6 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 15 minute la foc mediu .

Între timp preparăm crema .

Fierbem praful de budincă în lapte și adăugăm nucă , cafea și miere .
Amestecăm untul cu îndulcitor până se face spumă , și le adăugăm la crema de budincă răcită .

După ce se răcește blatul , îl tăiem în 2 în verticală , apoi și în orizontală . Astfel primim 4 foi de prăjitură egale .

Împărțim crema în 3 și ungem 3 foi . Asamblăm prăjitura , punem un tocător mai mare peste și o punem în frigider pentru 5 minute .

Ungem prăjitura cu miere , o presărăm cu nucă măcinată și o stropim cu ciocolată fără gluten topită .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu