joi, 2 februarie 2017

Ștrudel cu mere , vegan , cu conținut redus de grăsimi și calorii ( fără gluten , lapte , ouă , soia , zahăr adăugat )





          Ingrediente aluat :

·       150 g de amestec făină Szafi Free expres ( aici )
·       40 g de eritrit pudră ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       15 g de zeamă de lămâie sau oțet de mere
·       160 g de apă la temperatura camerei
·       + 2 g de amestec făină Szafi Free expres pentru frământare aluat

Ingrediente umplutură :

·       2 mere golden ( 309 g răzuit )
·       1 zucchini mai mic ( 130 g răzuit ) - poate fi înlocit cu mere
·       Îndulcitor după gust ( ex. 5 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici ) )
·       4 g de amestec condimente pentru plăcintă cu mere

Pentru presărare aluat :

·       6 g de tărâță de psyllium husk ( aici )

Pentru ungere aluat :

·       10 g de zeamă de portocale

Mod de preparare :

Răzuim pe răzătoare mare merele și zucchini-ul , apoi pe foc mediu , amestecând încontinuu , le călim .
O turnăm într-o strecurătoare , și o apăsăm cu o lingură , să rămână cât mai puțină zeamă , apoi o lăsăm să se răcească .

Va avea 244 de g .

După ce se răcește , o amestecăm cu îndulcitor și condimente .

Mod de preparare aluat :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .

Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l întindem într-o foaie de 18x30 cm .

Tăiem din ea o fâșie de 6 cm , din aceasta vom forma grilajul .

Presărăm foaia de
aluat cu tărâță , punem umplutura pe jumătatea aluatului și o presărăm cu tărâța rămasă .

Acoperim umplutura și apăsăm aluatul să se lipească .

Formăm din fâșia tăiată grilaj și o așezăm peste prăjitură .

Punem ștrudelul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl ungem cu zeamă de portocale .

Coacere :

Se coace 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
După 25 de minute de coacere , o ungem din nou cu zeamă de portocale .

Lăsăm să se răcească , apoi o tăiem în 12 felii și o presărăm cu eritrit pudră .

Valoarea nutrițională pe felie :


Valoare energetică : 52,2 kcal
Proteine : 1,5 g
Lipide : 0,2 g                                  
Carbohidrați : 10,3 g

Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 117,9 kcal
Proteine : 3,4 g
Lipide : 0,5 g
Carbohidrați : 23,3 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu