marți, 17 ianuarie 2017

Cornuri Szafi Free cu mac ( vegan , fără gluten , lapte , soia , drojdie , ouă , zahăr adăugat )




 Ingrediente aluat  :

·        125 g de amestec făină Szafi Free express pentru aluaturi nedospite ( aici )
·        20 g de eritrit pudră ( aici )
·        0,5 g sare himalaya ( aici )
·        10 g de oțet de mere sau zeamă de lămâie
·        140 g de apă la temperatura camerei



Ingrediente umplutură :

·        80 g de nucă măcinată
·        40 g eritrit ( aici )
·        10 g de coajă de lămâie
·         5 g de tărâță de psyllium husk ( aici )
·        30 g de gem de caise fără zahăr ( aici )
·         20 g de zeamă de portocale
·         25 g de stafide sau un alt fruct uscat



Ungere :

·        10 g de zeamă de portocale



Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele lichide , adăugăm sare , îndulcitor , apoi amestecul de făină . Frământăm aluatul aproximativ 2-3 minute ( nu adăugăm făină în plus !! ) .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .




Între timp preparăm umplutura : prima dată amestecăm ingredientele 
uscate , apoi adăugăm și cele lichide .

Întindem aluatul într-o foaie subțire , tăiem cercuri cu un pahar și punem umplutura pe aluat .

Îndoim cercurile și formăm din ele cornuri .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu