miercuri, 8 martie 2017

Cornuri vegane , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați , cu puține grăsimi ( fără lapte , ouă , gluten , soia , drojdie )






          Ingrediente :

·       200 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine albă , pufoasă
( aici )
·       30 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducearea carbohidraților ( aici )
·       Un praf de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       3 g de sare himalaya ( aici )
·       20 g de oțet de mere
·       250 g de lapte de migdale ( aici ) , sau lapte de cocos
·       100 g de apă
·       + 6 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine albă , pufoasă pentru frământare și întindere aluat

Ungere :

·       8 g de margarină de nucă de cocos ( sau 4 g de ulei de nucă de cocos )

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .

Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l întindem într-un cerc cu diametrul de 43 cm . Tăiem din el 8 triunghiuri egale și îi rulăm .

Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt , le ungem cu margarină de cocos .


Coacere :

Se coc 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .


Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 97,6 kcal
Proteine : 2,5 g
Lipide : 1,1 g                                  
Carbohidrați : 17,3 g

Valoarea nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 184,6 kcal
Proteine : 4,7 g
Lipide : 2,1 g
Carbohidrați : 32,8 g





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu