joi, 30 martie 2017

Melc Szafi Free vegan , cu cacao , cu puține grăsimi ( fără gluten , lapte , ouă , soia )





Un melc ( 44 g ) conține doar :
11 g de carbohidrați , 67 de calorii și 0,6 g de lipide !

Poate fi consumat și de cei care au intoleranță la gluten , lapte , ouă , soia !!! Nu conține drojdie , nu trebuie lăsată la dopsit , poate fi preparată în 5 minute !

          Ingrediente ( 10 bucăți , 440 g ) :

·       150 g de amestec făină Szafi Free expres ( aici )
·       70 g de eritrit pudră ( aici )
·       0,5 g de sare himalaya ( aici )
·       10 g de coajă de lămâie
·       10 g de oțet de mere
·       140 g de apă
·       + 5 g de amestec făină Szafi Free expres pentru frământare aluat

Umplutură :

·       35 g de cacao pudră degresat ( aici )
·       50 g de eritrit pudră , sau 15 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       60 g de apă

Ungere :

·       20 g de gem de caise fără zahăr



Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele , frământăm aluatul și-l lăsăm 5 minute la odihnă . Între timp preparăm umplutura .

Observație : Aluatul va fi lichid la început , dar se îndensește !

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-o foaie dreptunghică , o ungem cu crema de cacao și o rulăm .
O tăiem în 10 bucăți și le ungem cu gem de caise .

Se coc 20-23 de minute în cuptorul preîncălzit la 160 de grade , le suflăm cu ulei , apoi se coc încă 2 minute .



Valoarea nutrițională :
100 g de melc
1 melc
Valoare energetică :
152 kcal
67 kcal
Lipide :
1,5 g
0,6 g
Carbohidrați :
24,9 g
11 g
Fibre :
8,9 g
3,9 g
Proteine :
5,4 g
2,4 g
Sare :
0,2 g
0,1 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu