marți, 4 aprilie 2017

Pogăcele Szafi Free cu pizza și leurdă ( fără gluten , lapte , drojdie , soia )





          Ingrediente :

·       100 g de amestec făină Szafi Free expres ( aici )
·       50 g de amestec făină Szafi Free pentru pizza ( aici )
·       20 g de zeamă de lămâie
·       30 g de pastă de tomate ( plus pentru ungere )
·       25 g de cașcaval sau cașcaval vegan răzuit ( plus pentru presărare )
·       120 g de apă la temperatura camerei
·       10 g de leurdă
·       Un pic de sare himalaya ( aici )



Mod de preparare :


Amestecăm făinile , cașcavalul și leurda tocată , apoi adăugăm ingredientele lichide și frământăm aluatul .

Îl lăsăm 5 minute la odihnă , apoi pe o suprafață presărată cu făină întindem aluatul într-o foaie cu grosimea de 1 cm și tăiem din ea pogăcele .

Ungem pogăcelele cu pastă de tomate și le presărăm cu cașcaval . Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt .

Se coc 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 10 minute la 180 de grade .


Am folosit cașcaval afumat , care dă un gust foarte bun ! Cu formă pentru pogăcele cu diametrul de 4,5 cm , mi-au ieșit 16 bucăți .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu