marți, 4 aprilie 2017

Blat cu migdale fără ouă , gluten ( vegan , fără lapte , gluten , soia )




          Ingrediente blat :

·       220 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici )
·       25 g de făină de migdale degresat ( aici )
·       70 g de eritrit pudră ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       40 g de zeamă de lămâie
·       10 g de coajă de lămâie
·       180 g de apă călduță

Ingrediente cremă :

·       200 g de fructe de pădure congelate
·       70 g de praf de budincă cu căpșuni ( aici )
·       15 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       2 g de agar-agar ( aici )
·       200 g de lapte de cocos

Pentru presărare tort :

·       5 g de eritrit pudră


Mod de preparare blat :

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de silicon de 20x20 cm .

Amestecăm apa cu zeama de lămâie , apoi adăugăm îndulcitorul pudră .
La sfârșit adăugăm făinile și amestecăm aluatul cu un tel , până se face cremă și-l turnăm în forma de silicon .

Se coace 23 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .


Mod de preparare cremă :

Amestecăm praful de budincă cu îndulcitor și agar-agar .
Adăugăm laptele și le amestecăm .
Adăugăm la budincă fructele de pădure și le punem pe foc mic până ce se îndensește .
Nu trebuie fiert .
Lăsăm crema să se răcească .


Asamblare :

Tăiem blatul în 3 bucăți .
Punem o bucată înapoi în tavă și o ungem cu jumătate din cremă .
Așezăm peste încă o bucată de blat și o ungem cu crema rămasă .
Acoperim crema cu ultima bucată de blat și-l presărăm cu eritrit 
pudră .
Punem tortul în frigider până se întărește .

Înainte de servire îl tăiem în 12 felii .



Valoarea nutrițională pe felie :

Valoare energetică : 88,2 kcal
Proteine : 2,8 g
Lipide : 0,8 g
Carbohidrați : 16 g


Valoarea nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 109,5 kcal
Proteine : 3,4 g
Lipide : 0,9 g
Carbohidrați : 19,8 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu