miercuri, 5 aprilie 2017

Prăjitură jerbo cu conținut redus de carbohidrați ( paleo , fără gluten , lapte )






          Ingrediente aluat :

·       120 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       40 g de eritrit Szafi ( aici )
·       20 g de eritrit cu vanilie
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       2 g de bicarbont de sodiu ( aici )
·       10 g de coajă de lămâie
·       30 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       40 g de cocomas călduț ( aici )
·       150 g de apă călduță
·       + 3 g de făină de fibre de bambus pentru frământare și întindere aluat ( aici )


Ingrediente umplutură :

·       60 g de nucă prăjită fără ulei , măcinată
·       30 g de tărâță de cassava ( aici )
·       10 g de tărâță de psyllium husk ( aici )
·       40 g de eritrit
·       150 g de gem de caise

Ingrediente glazură de ciocolată :

·       20  g de pudră de cacao degresată ( aici )
·       20 g de eritrit
·       20 g de cocomas
·       10 g de apă


Prima dată preparăm umplutura :

Măcinăm nuca , apoi o prăjim ( fără ulei , într-o tigaie uscată ) și o amestecăm cu celelalte ingrediente ( în afară de gem ) .

Mod de preparare aluat :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l împărțim în 3 bucăți .
Întindem din fiecare bucată o foaie de 21x21 cm .
Așezăm o foaie într-o tavă de silicon de 20x20 cm , o ungem cu jumătatea gemului și o presărăm uniform cu jumătatea amestecului de nucă .
Punem peste încă o foaie de aluat , o ungem cu gemul rămas și o presărăm cu amestecul de nucă rămasă .
Așezăm peste ultima foaie de aluat .

Înțepăm prăjitura cu scobitoare .

Coacere :

Se coace 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 30 de minute la 190 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Între timp ce se răcește prăjitura , preparăm glazura de 
ciocolată :

Încălzim puțin apa cu cocomas și-l amestecăm cu pudra de cacao și îndulcitorul .

După ce se răcește prăjitura , o ungem cu crema de ciocolată și o lăsăm până se întărește .

Înainte de servire o tăiem în 16 felii .


Valoarea nutrițională pe felie :

Valoare energetică : 77,2 kcal
Proteine : 2,4 g
Lipide : 5,7 g
Carbohidrați : 3,7 g


Valoarea nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 157,6 kcal
Proteine : 4,8 g
Lipide : 11,5 g
Carbohidrați : 7,5 g





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu