miercuri, 26 aprilie 2017

Cornuri paleo cu gem , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără drojdie , lapte , soia )




Ingrediente aluat ( 440 g , 8 bucăți ) :

·       150 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       30 g de eritrit ( aici )
·       1 g de sare himalaya roz ( aici )
·       10 g de zeamă de lămâie
·       2 ouă de mărimea M
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       110 g de apă
·       + 8 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați , pentru frământare aluat

Ingrediente umplutură :

·       100 g de gem de prune fără adaos de zahăr ( aici )

Ungre :

·       5 g de gălbenuș de ouă
·       10 g de apă


Mod de preparare corn :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Între timp :
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Pregătim gemul .
Amestecăm apa cu gălbenuș pentru ungere .

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-o foaie cu grosimea de 7 mm și tăiem din ea pătrățele de 8*8 cm . Aluatul rămas va fi frământat și întins din nou , până când obținem 8 pătrățele (și nu mai rămâne aluat ) .

Punem gem în mijlocul fiecărei pătrat și-l acopetim cu 2 colțuri al pătratului .

Le așezăm pe tavă și le ungem cu ouă .



Mod de preparare ștrudel :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Între timp :
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Pregătim gemul .
Amestecăm apa cu gălbenuș pentru ungere .

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-o foaie cu grosimea de 7 mm și tăiem din ea pătrățele de 8*8 cm . Aluatul rămas va fi frământat și întins din nou , până când obținem 8 pătrățele (și nu mai rămâne aluat ) .

Punem gem pe fiecare pătratde aluat , ungem cu ouă aluatul neacoperit de gem ,  și îi lipim marginile   .

Le așezăm pe tavă și le ungem cu ouă .


Coacere :

Se coc 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .


Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 138 kcal – cu fibre
Proteine : 3,5 g
Lipide : 4,4 g
Carbohidrați : 18,2 g


Valoarea nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 251 kcal – cu fibre
Proteine : 6,3 g
Lipide : 8 g
Carbohidrați : 33 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu