miercuri, 26 aprilie 2017

Melc cu cacao Szafi Fitt paleo , fără gluten , fără dospire , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , zahăr adăugat , soia , drojdie )






          Ingrediente aluat ( 470 g , 10 bucăți ) :

·       150 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       20 g de eritrit ( aici )
·       1 g de sare himalaya roz ( aici )
·       10 g de coajă de lămâie
·       10 g de zeamă de lămâie
·       1 g de vanilie măcinată , sau aromă de vanilie
·       1 ouă de mărimea M
·       3 gălbenușuri de ouă
·       30 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       110 g de apă la temperatura camerei
·       + 6 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați , pentru frământare aluat

Ingrediente umplutură :

·       20 g de pudră de cacao degresată ( aici )
·       50g de eritrit
·       1 g de sare himalaya
·       40 g de albuș de ouă


Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară de făină ) cu un tel , apoi adăugăm făina și frământăm aluatul . Aluatul va fi moale , dar după odihnă va fi bună .

Îl lăsăm 15 minut la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt .

Amestecăm ingredientele umpluturii .

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-o foaie de 23*19 cm .
Ungem foaia de aluat cu umplutura și-l rulăm .
Tăiem rulada în 10 bucăți .

Le așezăm în tavă , la distanțe mari .


Coacere :

Se coc 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 175 de grade .
Lăsăm să se răcească .

După coacere le putem sufla cu uley , astfel vor fi mai strălucitori .
După ce se răcesc le putem păstra în pungi .


Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 112 kcal – din care fibre 10 kcal
Proteine : 4 g
Lipide : 5,7 g
Carbohidrați : 8,3 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu