miercuri, 26 aprilie 2017
Melc cu cacao Szafi Fitt paleo , fără gluten , fără dospire , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , zahăr adăugat , soia , drojdie )
Ingrediente
aluat ( 470 g , 10 bucăți ) :
·
150
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
10 g de coajă de lămâie
·
10 g de zeamă de lămâie
·
1 g de vanilie măcinată , sau aromă de vanilie
·
1
ouă de mărimea M
·
3
gălbenușuri de ouă
·
110
g de apă la temperatura camerei
·
+
6 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați , pentru frământare aluat
Ingrediente umplutură :
·
50g
de eritrit
·
1
g de sare himalaya
·
40
g de albuș de ouă
Mod de preparare :
Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară de făină ) cu un tel , apoi
adăugăm făina și frământăm aluatul . Aluatul va fi moale , dar după odihnă va
fi bună .
Îl lăsăm 15 minut la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Amestecăm ingredientele umpluturii .
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-o
foaie de 23*19 cm .
Ungem foaia de aluat cu umplutura și-l rulăm .
Tăiem rulada în 10 bucăți .
Le așezăm în tavă , la distanțe mari .
Coacere :
Se coc 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 175 de grade .
Lăsăm să se răcească .
După coacere le putem sufla cu uley , astfel vor fi mai strălucitori .
După ce se răcesc le putem păstra în pungi .
Valoarea nutrițională
pe bucată :
Valoare energetică :
112 kcal – din care fibre 10 kcal
Proteine : 4 g
Lipide : 5,7 g
Carbohidrați : 8,3 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu