marți, 25 aprilie 2017

Ruladă Szafi Fitt paleo , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , soia )


Rualdă paleo cu gem


Ingrediente aluat ( 3 bucăți , 205 g ) :

·       60 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       65 g de eritrit ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       4 ouă de mărimea M
·       20 g de ulei de nucă de cocos cald ( aici )

Mod de preparare blat :

Tapetăm o tavă de 30*31cm cu hârtie de copt .

Separăm ouăle , la gălbenușuri adăugăm făina , jumătatea îndulcitorului și uleiul de nucă de cocos .
La albușuri adăugăm cealaltă jumătate din îndulcitor și sare .

Batem spumă tare din albușuri , adăugăm 1/3 din spumă la gălbenușuri și le amestecăm cu robot de bucătărie , până se face
cremă . Adăugăm încă o treime din spumă și le amestecăm pe viteză mică cu robotul de bucătărie .
Adăugăm spuma rămasă și le amestecăm ușor , cu o lingură .

Turnăm aluatul în tava tapetată .

Coacere :

Se coace 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 175 de grade .
După ce se coace îl rulăm într-un prosop de bucătărie și-l lăsăm să se răcească .

După ce sa răcit o scoatem din prosop și o umplăm cu crema dorită .


Ruladă cu cremă de nucă :


Ingrediente cremă de nucă :

·       50 g de nucă măcinată
·       15 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce ( aici )
·       10 g de coajă de lămâie
·       1 g de sare himalaya
·       150 g de brânză paleo ( aici )
·       150 g de lapte de cocos
·       12 g de gelatină
·       10 g de aromă de rom ( aici )

Mod de preparare cremă :

Prima dată preparăm crema .

Prăjim nuca într-o tigaie uscată .
Fierbem apa , topim în ea gelatina .
Turmixăm toate ingredientele până se face cremă .

Lăsăm să se răcească și-l punem în frigider , până preparăm blatul .


Asamblare :

Ungem blatul cu 2/3 din cremă și-l rulăm .
Ungem rulada cu crema rămasă și o ornăm cu nucă mărunțită .

Lăsăm în frigider până se întărește .
Înainte de servire o tăiem în 10 felii .





Valoarea nutrițională :
100 g ( blat )

Valoare energetică :
246 kcal ( din care fibre : 14 kcal )

Lipide :
15,5 g

Carbohidrați :
11,5 g

Fibre :
7 g

Proteine :
11,8 g

Sare :
0,7 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu