marți, 25 aprilie 2017

Tortilla paleo Szafi Fitt ( fără gluten , lapte , soia , drojdie , cu conținut redus de carbohidrați )




Ingrediente ( 8 bucăți ) :

·       65 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       0,3 g de piper măcinat
·       10 g de zeamă de lămâie
·       50 g de apă călduță
·       1 ouă de mărimea M
·       + 4 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați pentru frământare aluat


Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară de făină ) , apoi adăugăm făin și frământăm aluatul .

Îl lăsăm 10 minute la odihnă .
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 2 bucăți .
Tot pe o suprafață presărată cu făină formăm din fiecare bucată un cerc cu diametrul de  22 cm .

Încingem tigaia , o ungem cu ulei și le prăjim .
Dacă nu le consumăm , le păstrăm în pungă , să nu se usuce .

 Tortilla cu ton și salată 

Valoarea nutrițională :
O bucată
Valoare energetică :
143 kcal ( fără fibre 122 kcal )
Lipide :
3,2 g
Carbohidrați :
17 g
Fibre :
10,5 g
Proteine :
6,2 g
Sare :
0,8 g



          Cremă de leurdă :

Fierbem 3 minute 76 g de leurdă în apă sărată . Îl lăsăm să se
răcească .
Tăiem leurda în fâșii subțiri .

Adăugăm 120 g de cremă de brânză paleo ( aici ) , 6 g de zeamă de lămâie , 1 g de sare himalaya , 1 g de piper măciat și 5 g de muștar dijon .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu