luni, 24 aprilie 2017

Chifle paleo Szafi Fitt pufoase și gustoase ( fără gluten , lapte , soia , drojdie , cu conținut redus de carbohidrați )





        Ingrediente aluat ( 3 bucăți , 205 g ) :

·       100 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       1,5 g de sare himalaya ( aici )
·       1 ouă de mărimea M
·       10 g de oțet de mere
·       15 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       100 g de apă călduță
·       + 6 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , pentru frământare aluat

Pentru ungere :

·       1 g de ulei de nucă de cocos

Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară de făină ) cu un tel , apoi adăugăm făina și frământăm aluatul . Aluatul va fii moale , dar după odihnă va fi bună .

Îl lăsăm 10 minute la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt și preîncălzim cuptorul la 200 de grade .

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 3 bucăți .
Tot pe o suprafață presărată cu făină formăm din fiecare bucată un cerc cu diametrul de  9 cm .

Le așezăm pe tavă .

Ungem chiflele cu ulei de nucă de cocos .

Coacere :

Se coc 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Chifla caldă va fi foarte tare , dar se înmoaie .


Valoarea nutrițională :
100 g
1 bucată
Valoare energetică* :
263 kcal
180 kcal
Lipide :
11,2 g
7,7 g
Carbohidrați :
25,1 g
17,2 g
Fibre :
15,7 g
10,7 g
Proteine :
7,5 g
5,2 g
Sare :
0,8 g
0,6 g

*Valoarea energetică fără fibre :
231 kcal / 100 g

159 kcal / bucată

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu