miercuri, 17 mai 2017

Covrigei fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( paleo , fără lapte , soia )





          Ingrediente :

·       100 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       4 g de sare himalaya ( aici )
·       15 g de zeamă de lămâie
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       2 ouă de mărimea M
·       50 g de apă
·       + 13 g de amestec făină pentru frământare aluat

Ungere :

·       2 g de gălbenuș de ouă amestecat cu 8 g de apă

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 15 minute la odihnă .         

Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt , și preparăm amestecul de gălbenuș de ouă pentru ungere .

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm .
Tăiem foaie de aluat cu o formă pentru covrigi .

Vor ieși 24 de bucăți .

Le așezăm pe tava tapetată și le ungem cu ouă .

Până ce se încălzește cuptorul , îi lăsăm la odihnă .

Coacere :

Se coc 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .




Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 29,4 kcal – cu fibre
Proteine : 1 g
Lipide : 1,4 g
Carbohidrați : 2,3 g
         

Valoarea nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 252 kcal – cu fibre
Proteine : 8,4 g
Lipide : 12,3 g
Carbohidrați : 19,9 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu